Menu
Journalister og helsepersonell triller båren med den drepte journalisten Shireen Abu Akleh på et sykehus i byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Foto: Majdi Mohammed / AP / NTB

Al Jazeera-journalist drept av israelske soldater

En journalist fra den arabiske TV-stasjonen Al Jazeera er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter.

Av NTB | 11.05.2022 08:15:58

Politikk: Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh ble drept og en annen journalist fra den palestinske avisen Al-Quds ble såret da israelske soldater skjøt mot dem under et raid i byen Jenin onsdag morgen, opplyser palestinske myndigheter.

– Shireen Abu Akleh ble drept av israelske soldater med kaldt blod. Dette er et sjokk for oss alle, sier Al Jazeera i en uttalelse.

De to journalistene var sammen med flere andre journalister på jobb for å dekke de israelske soldatenes raid i en flyktningleir da de ble skutt, bekrefter Al Jazeera. De to var iført skuddsikre vester med ordet «presse» på.

Akleh ble truffet i hodet og ble fraktet til sykehus der hun døde kort tid etter.

En talsperson fra det israelske forsvaret hevder at personer inne i leiren skjøt og kastet bomber mot dem, og at forsvaret derfor skjøt tilbake i selvforsvar. Talspersonen sier også at journalistene som ble truffet, kan ha blitt truffet av palestinerne, men at det vil nå bli etterforsket, skriver avisa Haaretz.

Palestinske Shireen Abu Akleh var Al Jazeeras korrespondent i de palestinske områdene og hadde jobbet for den panarabiske TV-stasjonen siden år 2000.

(©NTB)

Flere nyheter: