Menu
Radio Haugaland sett fra Haraldsgata i Haugesund onsdag 30. september 2020. FOTO: Egil M Solberg / Radio Haugaland.

Aktuelt Haugalandet er den viktigste nyhetskilden

Nye tall fra Medietilsynet viser at sosiale medier er de unges viktigste nyhetskilde. På Haugalandet er Radio Haugaland med Aktuelt Haugalandet på Facebook den dominerende aktøren.

Av Egil M Solberg | 30.09.2020 09:10:12

Nyhetsmedier: Nesten ni av ti 9-18-åringer som er på sosiale medier, konsumerer nyheter på denne plattformen.

Det viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2020.

– Det er bra at de unge er nyhetsinteresserte, men det er viktig å være klar over at sosiale medier også kan ha utfordrende sider som nyhetskanal, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Flere barn og unge bruker sosiale medier for å holde seg oppdatert på nyheter sammenlignet med forrige Barn og medier-undersøkelse i 2018.

Undersøkelsen viser også at stadig færre barn og unge leser nyheter i papiraviser, og over halvparten av 9-18-åringene gjør det aldri.

Prisvinner i 2013

Aktuelt Haugalandet ble allerede i 2013 premiert som vinner av sosial medieplattform av bladet Kampanje i en nasjonal kåring.

Juryen skrev den gang følgende i sin begrunnelse:

«Vinneren kan vise til en svært innovativ Facebook-løsning. Siden starten i 2012 har siden fått 12.000 tilhenger og er et sted «alle» må være for å holde seg oppdatert. Vinneren er en innovativ, engasjerende og disruptiv sosial plattform – som også reiser en lang rekke spørsmål knyttet til redaksjonell mediers framtid, ytringsfrihet og personvern.»

Aktuelt Haugalandet på Facebook har siden den gang opplevd en kraftig vekst både i engasjement og innhold.

I skrivende stund er det drøyt 55.200 følgere på nyhetssiden Aktuelt Haugalandet. De siste måneden er det notert nesten én million innleggsengasjement fra nesten 300.000 unike brukere på Facebook-siden for nyheter fra Radio Haugaland.

Uten at dette er direkte sammenlignbart viste nye tall fra Mediebedriftene at Haugesunds avis bare 32.400 lesere igjen i papiravisa siste halvår. Da kan man si at det nå er nesten 10 ganger flere som leser nyhetsinnhold på Aktuelt Haugalandet, enn med papirutgaven til Haugesunds avis.

Flere nyheter: