Menu
Statsadvokat Marit Formo under prosedyren i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo tingrett onsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere. Foto: Berit Roald / NTB

Aktor mener Bertheussen har lav troverdighet

Statsadvokat Marit Formo trakk fram hvordan hun mener Laila Anita Bertheussen har lav troverdighet i straffesaken mot henne.

Av NTB | 21.10.2020 10:08:01

Kultur og underholdning: Marit Formo startet aktoratets avslutningsprosedyrer i straffesaken mot Bertheussen med å gå gjennom hvordan hun mener dommerne i retten bør vurdere den tiltalte 55-åringens troverdighet.

– Vår oppfatning er at retten bør utvise en skepsis til tiltaltes egen forklaring med mindre den underbygges av andre bevis i saken, sa Formo til dommerne.

Hun trakk fram at Laila Anita Bertheussen hadde nektet å svare på enkle spørsmål om medisinbruk, at hun nektet å bidra til uavhengige skriftprøver og at hun utviste en svært selektiv hukommelse i sine avhør med politiet og i retten.

– Vi mener det er påfallende at det er mange ting hun ikke husker, sa Formo

– Hukommelsen fungerer godt når det er noe til hennes fordel, men tilsvarende dårlig når det gjelder punkter som passer dårlig for henne.

(©NTB)

Flere nyheter: