Menu
59 år gamle Ghislaine Maxwell risikerer livsvarig fengsel dersom hun blir funnet skyldig i å ha rekruttert unge jenter som finansmannen Jeffrey Epstein misbrukte. Foto: AP / NTB

Aktor: Maxwell var et «sofistikert rovdyr»

Ghislaine Maxwell var «et sofistikert rovdyr og visste nøyaktig hva hun holdt på med», hevdet aktor i saken mot 59-åringen i sin sluttprosedyre mandag.

Av NTB | 20.12.2021 19:39:04

Kriminalitet og rettsvesen: Maxwell, den tidligere partneren til avdøde Jeffrey Epstein, anklages for å ha rekruttert unge jenter som deretter ble misbrukt av finansmannen og hans venner.

– Det er på høy tid at hun stilles til ansvar, sa aktor Alison Moe i sin sluttprosedyre.

Ifølge Moe spilte Maxwell en nøkkelrolle ved å legge til rette for Epsteins overgrep mot unge jenter, de yngste av dem helt ned i 14-årsalderen. Dette benekter Maxwell.

– De var partnere, sa Moe henvendt til de tolv personene i juryen som mandag trakk seg tilbake for å avgjøre hvilke skjebne som venter 59-åringen.

66 år gamle Epstein tok sitt eget liv i fengselet for to år siden, før saken mot ham kom for retten.

Ghislaine Maxwell, som er datter av den avdøde britiske mediemogulen Robert Maxwell, ble pågrepet i Bradford i New Hampshire i juli 2020.

De seks tiltalepunktene mot henne gjelder kriminelle handlinger som skal ha blitt begått mellom 1994 og 2004, og som er knyttet til en rekke ikke navngitte kvinner. To av dem sier at de bare var 14 og 15 år da de ble utsatt for seksuelle overgrep.

Under rettssaken hevdet aktoratet at Maxwell først sørget for å få ofrenes tillit og tok dem med på handleturer og kinobesøk. Hun skal deretter ha oppfordret dem til å gi Epstein massasje, noe som ved flere anledninger endte med at de ble utsatt for overgrep. Han skal da ha gitt dem penger.

Ifølge påtalemyndigheten deltok også Maxwell ved flere anledninger i overgrepene.

Dersom Maxwell blir funnet skyldig i tiltalen, risikerer hun å bli dømt til livsvarig fengsel.

Ifølge den 24 sider lange tiltalen var hun i et intimt forhold med Epstein fra 1994 til 1997. Han skal ha betalt henne for å forvalte eiendommer fram til 2004.

(©NTB)

Flere nyheter: