reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Aktor la ned påstand om 16 års fengsel for tiltalte etter drapet på Trolla i Trondheim i april i år. Arkivfoto: Ned Alley / NTB

Aktor la ned påstand om 16 års fengsel for tiltalte etter Trolla-drapet

Aktor mener at 16 års fengsel er riktig straff for den 35 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept sin samboer Tirhas Tekle Kifflay, melder Adressa.

Av NTB | 15.10.2020 12:52:59

Kriminalitet og rettsvesen: I sin sluttprosedyre la aktor Per Morten Schjetne blant annet vekt på det store antallet blodfunn i stua og på kjøkkenet, som han mener er hovedbeviset for at familiens leilighet på Flatåsen i Trondheim er et drapsåsted.

Schjetne sa også at tiltalte har jobbet systematisk med å fjerne spor i leiligheten, og at han blant annet skrev en avskjedshilsen til avdødes datter slik at den skulle være skrevet av moren.

– Alt dette er etter mitt syn skjerpende omstendigheter, sa han, ifølge Adresseavisen.

Den 33 år gamle firebarnsmoren ble funnet død i Trolla i Trondheim i april. Ifølge tiltalen drepte den tiltalte samboeren henne ved å stikke og/eller skjære henne flere ganger med kniv.

Det skal ha skjedd i deres bolig på Flatåsen i Trondheim en gang mellom fredag kveld 27. mars og natt til lørdag 28. mars. Kvinnen ble funnet av en fisker i fjæresteinene ved Trolla i Trondheim halvannen uke senere.

Tiltalte nekter straffskyld. Han mener at drapsmannen er på frifot.

(©NTB)

Flere nyheter: