Menu
Basketballstjernen Brittney Griner risikerer en lang fengselsstraff i Russland. Foto: Jevgenia Novozjenina / AP / NTB

Aktor ber om over ni års fengsel for amerikansk basketballstjerne

Aktor i rettssaken mot den amerikanske basketballstjernen Brittney Griner la ned påstand om fengsel i ni og et halvt år. Dom ventes senere torsdag.

Av NTB | 04.08.2022 16:40:39

Griner har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina.

31-åringen er tiltalt for smugling av en betydelig mengde av narkotisk stoff, noe som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

Mens aktor la ned påstand om fengsel i ni og et halvt år, ba Griners forsvarer om at hun får gå fri. Hun pekte blant annet på at amerikaneren har plettfritt rulleblad og har gitt store bidrag til utviklingen av russisk basketball.

Amerikanske myndigheter har klassifisert Griner som «urettmessig anholdt» og har jobbet aktivt for å få henne satt fri.

En preget Griner ba om unnskyldning da saken mot henne torsdag ble avsluttet i Khimki utenfor Moskva. Hun ba retten om «ikke å gjøre slutt på livet mitt her».

– Jeg vil be lagvenninnene, klubben, tilhengerne og byen (Jekaterinburg, der hennes russiske klubb hører hjemme) om unnskyldning for feilen jeg gjorde og for belastningen jeg har påført dem, sa Griner mens hun kjempet med gråten.

– Jeg sier også unnskyld til mine foreldre, mine søsken, Phoenix Mercury, de fantastiske kvinnene i WNBA og min fantastiske kone.

Griner har vunnet to OL-gull med USA og en WNBA-tittel med Mercury. Hun har de siste seks og et halvt år spilt for Jekaterinburg i vinterhalvåret når det ikke er sesong i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: