Menu
Aktor ber om 11 års fengsel for mannen som er siktet for drapet i Lakselv i desember i fjor. Foto: Marius Thorsen/ Ságat / NTB scanpix

Aktor ber om elleve års fengsel for Lakselv-drapet

Aktor ber om elleve års fengsel for mannen som står tiltalt for å ha knivdrept en polsk mann i Lakselv i desember i fjor.

Av NTB | 26.06.2020 11:04:12

Kriminalitet og rettsvesen: 40-åringen fra Polen blødde i hjel etter at han fikk et 16 centimeter dypt knivstikk i brystregionen.

Rettssaken mot den tiltalte mannen har denne uken pågått i Indre Finnmark tingrett. I sin sluttprosedyre fredag ba aktor om at den tiltalte mannen dømmes til elleve års fengsel, skriver ifinnmark.no.

Den tiltalte mannen sa seg ikke skyldig i drap da rettssaken startet mandag.

Ifølge aktor skal det ha vært knuffing mellom den tiltalte 31-åringen og den drepte før knivstikkingen 3. desember i fjor. Den tiltalte skal da ha hentet to kniver fra kjøkkenet og satte seg deretter i en stol.

I retten forklarte den tiltalte at han ble løftet opp av den andre mannen etter håndleddene mens han holdt knivene i hendene, før han ble kastet i bakken.

– Så virket det som om han ble svimmel, plutselig lå han ved siden av meg nede på gulvet, og det kom masse blod, forklarte han i retten.

Aktor, statsadvokat Tor Børge Nordmo, sa i retten at han mener drapet er gjort med forsett, og ikke var en ulykke, og viser til at mannen selv hentet knivene og la opp til hendelsen.

– Han kunne i stedet forlatt situasjonen, sa aktor i sin sluttprosedyre.

(©NTB)

Flere nyheter: