reklame
Menu
Dette bilde er tatt fra en demonstrasjon i Hongkong i oktober i fjor. Lørdag var Lee Cheuk-yan (f.v.), Albert Ho, Leung Kwok-hung og Yeung Sum blant flere demokratiaktivister som ble pågrepet i en politiaksjon mot en rekke aktivister. Foto: AP / NTB scanpix

Aktivister i Hongkong pågrepet for fjorårets demonstrasjoner

Politiet i Hongkong har pågrepet 13 demokratiaktivister og siktet dem for forhold som er knyttet til de omfattende demonstrasjonene som preget byen i fjor.

Av NTB | 18.04.2020 16:17:22

Krig og konflikter: En av de pågrepne er Jimmy Lai, grunnleggeren av den Beijing-kritiske avisen Apple Daily. Lai ble pågrepet i sitt eget hjem lørdag.

Blant de andre pågrepne er de tidligere parlamentarikerne Martin Lee, Albert Ho, Leung Kwok-hung og Au Nok-hin. De er alle siktet for å ha organisert og deltatt i ulovlige demonstrasjoner i august og i oktober i fjor.

Den delvis selvstyrte kinesiske byen var preget av omfattende demonstrasjoner som startet i juni i fjor og pågikk i om lag et halvt år.

Det begynte med krav om at en omstridt utleveringsavtale med myndighetene i Beijing måttea avlyses, men utviklet seg til en større bevegelse for demokrati og frihet.

Flere ganger endte demonstrasjonene i blodige sammenstøt med opprørspolitiet og hundrevis av demonstranter ble pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: