reklame for smiaa
Menu
Væpnede soldater foran rettsbygningen i Istanbul der 16 tyrkiske aktivister ble frikjent tirsdag. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix

Aktivister frikjent for park-protester i Tyrkia

Alle de 16 som var tiltalt for forsøk på å velte regjeringen i Tyrkia under protestene for å bevare Geziparken i Istanbul i 2013, er blitt frikjent.

Av NTB | 18.02.2020 13:46:24

Kriminalitet og rettsvesen: Den profilerte forretningsmannen og filantropen Osman Kavala var blant dem som sto tiltalt for terror og for å ha forsøkt å velte styret i landet i forbindelse med protestene for å bevare Geziparken i Istanbul i 2013.

Dommeren i retten i Istanbul slo imidlertid fast at det ikke forelå nok bevis mot de tiltalte og frikjente samtlige 16.

Få timer senere kunngjorde imidlertid påtalemyndigheten at det var utstedt en ny arrestordre på Kavala, basert på en separat etterforskning av kuppforsøket i 2016, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Demonstrasjonene mot planene om å bygge et kjøpesenter i Geziparken i Istanbul i 2013, utviklet seg etter hvert til en større protestbevegelse.

Aktoratet i rettssaken hevdet at demonstrantene ønsket å styrte Tyrkias regjering, noe de tiltalte avviste.

Både Kavala og to av de andre tiltalte risikerte livsvarig fengsel hvis de hadde blitt funnet skyldig. Kavala har sittet over to år i fengsel i påvente av rettssaken.

(©NTB)

Flere nyheter: