Menu
Bildet er tatt i forbindelse med en aksjon mot vindkraft i Tysvær den 1. mai. FOTO: Kathrine Bakkevig / Motvind SørVest

Aksjonerte mot vindkraft

12 personer fra aksjonsgruppa Motvind Sør-Vest sperret broa som fører inn til Hersdalsvegen onsdag morgen. Etterhvert dukket politiet opp for å fjerne demonstrantene.

Av Egil M Solberg | 06.05.2020 11:41:23

Vindkraft: Aksjonsgruppa var tidelig onsdag morgen på plass for å protestere mot oppstarten av anleggsarbeidet til den omstridte vindparken i Tysvær, melder Haugesunds avis.

Et par timer senere var entreprenøren på plass. Aksjonistene sperret da broen for anleggsmaskinene og politiet ble bedt om å bistå.

Laget aksjonsleir

For to uker siden etablerte aksjonsgruppa Motvind Sør-Vest en egen leir i kampen mot vindkraftutbyggingen.

Langs Hersdalsvegen på Falkeid har de gjerdet inn et eget område, hvor det er satt opp telt og store plakater, skriver avisa.

Utbedrer veien først

I første omgang skal entreprenøren utvide Hersdalsvegen og klargjøre for turbintransport som skal skje neste år.

NVE mener den aktuelle utbedrings- og utbyggingsløsningen for Hersdalsvegen ligger innenfor rammen av vedtaket om utbygging. Det vil derfor ikke være nødvendig med dispensasjonssøknad etter plan- og bygningsloven til Tysvær kommune vedrørende Hersdalsvegen.

Ettersom alle vedtak fra både kommunestyret i Tysvær, Fylkesmannen i Rogaland og fylkeskommunen blir satt til side, føler både politikere og lokalbefolkningen seg totalt overkjørt i kampen mot vindkraftutbyggingen, skriver avisa.

Flere nyheter: