Menu
Storfylket Viken er trolig snart historie. Foto: Javad Parsa / NTB

Akershus Ap vil vrake Viken – går mot oppløsning av storfylket

Akershus Arbeiderparti vil jobbe for et felles vedtak med Østfold og Buskerud som inkluderer oppløsning av Viken.

Av NTB | 01.02.2022 19:05:13

politikk: Det ble bestemt på et møte i representantskapet i Akershus Arbeiderparti tirsdag kveld.

– Representantskapet i Akershus har gitt representantene fra Akershus i samarbeidsutvalget i Viken mandat til å søke å finne fram til et felles vedtak som inkluderer oppløsning av Viken, sier nestleder Øystein Slette i Akershus Ap til NTB.

Mandag ble samarbeidsutvalget i de tre fylkespartiene enige om en «intensjon» om å vrake Viken. Akershus Ap ville imidlertid ha et nytt møte i sitt representantskap før de fattet et vedtak.

Når går det trolig mot en oppløsning av storfylket.

Han sier at fylkespartiet nå vil prøve å få til et best mulig vedtak for innbyggerne i Akershus.

– Dette inkluderer at de tre fylkeskommunene skal ta med seg ut de eiendeler, verdier og den gjeld de hadde med seg inn, sier han.

Lørdag skal Viken Ap fatte sin beslutning om hvorvidt de skal gå inn for å oppløse eller beholde storfylket Viken. Da skal representanter fra de tre fylkeslagene Akershus, Østfold og Buskerud etter planen samles på Sundvolden. Arbeiderpartiets ståsted blir avgjørende når fylkestinget skal ta den formelle beslutningen i slutten av februar.

Det har vært en kamp innad i Arbeiderpartiet i Viken om fylket skal oppløses igjen eller ikke. Akershus Ap har ønsket å beholde storfylket, mens Østfold og Buskerud har gått inn for å oppløse det.

– Representantskapet har ikke endret syn om at vi mener at Viken burde bestå, men vi mener tiden har kommet for å finne en samlende løsning, sier Slette.

Flere nyheter: