reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Antall henvendelser til Akan fra personer som mener de har en problematisk alkoholbruk har økt med 42 prosent i korona-perioden. Foto: Frank May / NTB

Akan har fått flere henvendelser i korona-perioden

Hjemmekontor kan gi lavere terskel for å drikke mer og mange som hadde et problematisk alkoholbruk har fått det verre, sier Akan-direktør Elisabeth Ege.

Av NTB | 07.11.2020 05:38:14

Arbeidsliv: Hun merker økt pågang fra bekymrede arbeidsgivere og ansatte. Antall henvendelser hos Akan økte med 20 prosent i perioden fra 13. mars til 30. september, skriver Dagens Næringsliv.

– Forskning viser at økt tilgang på alkohol gir økt bruk. Når vi jobber hjemmefra er alkohol lettere tilgjengelig enn når vi er fysisk på jobb, sier Elisabeth Ege, som er direktør i Akan (Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk).

Antall henvendelser fra personer som selv har et problematisk alkoholbruk har økt med 42 prosent i samme tidsperiode.

– På den ene siden har folk redusert sosialt liv nå, det kan føre til mindre alkoholbruk. På den andre siden kan sosial isolasjon, bekymringer og stress føre til at noen drikker mer alkohol for å mestre en krevende situasjon.

– Det vi vet er at mye av alkoholbruken flyttet seg fra den offentlige arenaen til private hjem ved nedstengningen, noe som gjør forbruket mindre synlig og vanskeligere å få oversikt over, sier Ege.

(©NTB)

Flere nyheter: