reklame for Sheiken Bowling
Menu
Edson Álvarez jubler etter å ha scoret ledermålet for Ajax i storseieren over Rangers i mesterligaen. Foto: Peter Dejong, AP / NTB

Ajax herjet med Rangers og vant 4-0

Mange trodde at Ajax var ribbet, men laget utklasset Rangers etter alle kunstens regler før pause i mesterligaåpningen og vant 4-0.

Av NTB | 07.09.2022 20:40:52

Sport: Ajax har mistet trener Erik ten Hag og en rekke stjernespillere, blant dem Antony og Sebastien Haller. Onsdag viste laget at det fortsatt vil være vanskelig å hanskes. Rangers ble blåst overende av en Ajax-orkan på et fullsatt Johan Cruijff Arena.

Rangers sto imot i et drøyt kvarter, men så nikket Edson Álvares inn ledermålet på et hjørnespark fra Steven Berghuis. Meksikaneren fikk gå opp uhindret og styre ballen i lengste hjørne mens stopperen James Sands sto med beina på bakken og så på.

Ajax virvlet opp angrep etter angrep, men måtte vente til det 32. minutt på neste mål. Det kom med hjelp fra Sands. Berghuis prøvde et innlegg, og den amerikanske stopperen strakk fram tåa for å hindre at ballen nådde Dusan Tadic. Den forsvant i stedet inn i eget mål.

Rangers var høyt oppe da mesterligaplassen ble sikret med 1-0-seier over PSV Eindhoven i Nederland. Laget hadde også en god start i skotsk eliteserie, men kom ned på jorda med et brak da Celtic vant 4-0 i Old Firm-oppgjøret sist helg. Onsdag kom en ny stjernesmell.

Rangers-manager Giovanni van Bronckhorst byttet hele høyresiden i laget sitt ved pause, men det var Ajax som bød gjestene inn i kampen ved å ta foten av gassen.

I stedet fikk Steven Bergwijn score 4-0-målet i det 80. minutt etter en gave fra Rangers-forsvaret. Sands spilte en vanskelig pasning innpå til innbytter Ryan Jack, som spilte ballen mot eget mål som en løpeball til Bergwijn.

Kantspilleren tok løpet og pådro seg krampe. I stedet for å feire scoringen måtte han få hjelp av Kenneth Taylor til å tøye.

I samme gruppe spiller Napoli mot Liverpool onsdag kveld.

Mindre enn to minutter senere viste Mohammed Kudus klasse da han fikk ballen på kant, rundet Rangers-kaptein James Tavernier og satte fart inn i feltet. Med en lekker avslutning sendte han ballen stolpe-inn i lengste hjørne.

Rangers jublet for redusering etter et vakkert skudd fra Borna Barisic, men VAR oppdaget at Ryan Kent var offside i forspillet, og målet ble annullert.

(©NTB)

Flere nyheter: