Menu
Foto: Øyvind Sætre/Aibel.

Aibel skal elektrifisere Kårstø

Aibel i Haugesund har vunnet en kontrakt med Equinor om del-elektrifisering av Kårstø-anlegget i Tysvær. Den estimerte verdien er ca. 130 millioner kroner og gir arbeid til 85 ansatte.

Av Egil M Solberg | 12.10.2021 10:51:28

Næringsliv: Aibel skal gjennomføre et forprosjekt for å detaljplanlegge en omfattende ombygging og elektrifisering av deler av Kårstø, og kontrakten er verdt 130 millioner kroner.

Aibel har også sikret seg opsjon på en totalkontrakt på gjennomføringen av prosjektet, en kontrakt som kan bli verdt flere milliarder kroner.

Aibel har blitt tildelt en FEED-kontrakt (Front-End Engineering and Design) av Equinor, på vegne av operatør Gassco og eier Gassled, for Kårstø Electrification Project (KELP).

Det er planlagt en delvis elektrifisering av Kårstø-anlegget, og Aibel vil gjennomføre et forprosjekt som inkluderer detaljplanlegging av en omfattende ombygging og elektrifisering av deler av anlegget.

Det planlagte arbeidet inkluderer bygging av en ny transformatorstasjon og utskifting av gasskrevne kompressorer.

Den estimerte verdien av FEED -kontrakten er ca. 130 millioner kroner og vil ha en gjennomsnittlig bemanning på rundt 85 ansatte.

Prosjektledelse og prosjektering vil bli utført på Aibels kontorer i Haugesund. Forprosjektet har umiddelbar oppstart og skal være ferdig i september 2022.

Kontrakten inneholder også to alternativer, hvor den ene omfatter en fullstendig EPCI -levering av hele implementeringsomfanget. Dette er planlagt avgjort ved årsskiftet 2022/23, og hvis opsjonen utøves, kan dette resultere i en kontrakt av større størrelse* for Aibel. Gjennomføringen av prosjektet vil på sitt høyeste sysselsette rundt 600 personer.

– Denne prisen bekrefter Aibels ledende posisjon innen elektrifisering av norsk olje- og gassinfrastruktur til havs og på land. Vi er stolte over å kunne bidra til å redusere fremtidige utslipp i tråd med industriens ambisjoner, sier konsernsjef Mads Andersen.

Flere nyheter: