Menu

Aibel med ny storkontrakt for vind

Aibel i Haugesund blir sentral i tredje fase av Dogger Bank Wind Farm-prosjektet. Det ble klart etter at selskapet i dag ble tildelt en ny storkontrakt.

Av Egil M Solberg | 17.02.2021 11:24:46

Næringsliv: I 2019 tildelte Dogger Bank Wind Farm Aibel kontrakten for to omformerplattformer for de to første fasene av prosjektet, Dogger Bank A og Dogger Bank B.

I dag ble det annonsert at Aibel også har fått EPC-kontrakten for tredje fase av samme utviklingsprosjekt.

Kontrakten er underlagt økonomisk avslutning på Dogger Bank C, som for tiden er forventet for 4. kvartal i år.

Verdens største havvindmøllepark

De tre fasene i Dogger Bank Wind Farm vil ha en samlet kapasitet på 3,6 GW, noe som gjør Dogger Bank til den største havvindmølleparken i verden, og forventes å produsere nok energi til å drive tilsvarende 6 millioner britiske hjem.

I mai 2019 ble Aibel tildelt en lignende kontrakt for offshore vindprosjektet DolWin5 fra den tyske nettoperatøren TenneT. Prosjekter innen fornybar energi blir en stadig større del av Aibels prosjektportefølje.

– Med denne tildelingen bekrefter vi igjen vår posisjon som en foretrukket leverandør i det europeiske offshore vindsegmentet og styrker vår rolle i den pågående energibransjetransformasjonen, sier Aibels konsernsjef, Mads Andersen.

Dogger Bank Wind Farm-prosjekt er ledet fra Aibel i Haugesund, mens plattformens toppsider er under bygging ved Aibels verft i Thailand.

Dogger Bank A-plattformen forventes å ankomme til Haugesund i første halvdel av 2022. Her vil den bli utstyrt med Hitachi ABBs nyeste generasjon HVDC-omformerteknologi, inkludert sluttfylling og igangkjøring.

Plattformen vil være klar for seiling til Dogger Bank-feltet i 2023, og endelig ferdigstillelse senere det året.

Leveringen av Dogger Bank B er planlagt til 2024, mens Dogger Bank C er planlagt til 2025.

Flere nyheter: