Menu
Aibel skal levere to omformerplattformer til Equinors havvindprosjekt i Doggerbank-området i Nordsjøen. Foto: Ty Stange / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Aibel har gjort havvind til milliardbutikk

Aibel i Haugesund har rigget seg for å bli med på 2020-årenes vindkraftboom. Omstillingen er med på å sikre arbeidsplassene.

Av Egil M Solberg | 13.01.2020 08:15:33

Næringsliv: Oljemilliardene får fortsatt stål å gå på ved verftet til Aibel i Haugesund, skriver Aftenbladet.

Per Tore Larsen, prosjektdirektør for Doggerbank hos Aibel og verkstedsleder Ole Sandvik ser store muligheter innenfor havvind i årene framover for Aibel.

– Utsiktene innenfor olje og gass er mindre optimistiske enn de var for noen år siden, men innenfor vind ser det langt bedre ut, sier Larsen til avisa.

I fjor høst ble nemlig Aibel tildelt kontrakter for å bygge to omformerplattformer for Equinor og SSE Renewables til utbyggingen av Doggerbank, verdens største vindkraftanlegg til havs, i Storbritannia.

I tillegg skal en omformerplattform til havindprosjektet Dolwin 5 i Tyskland bygges og utstyres, dette skjer i samarbeid med Keppel-verftet i Singapore.

For Aibel har de to kontraktene en verdi på nesten 8 milliarder kroner, skriver avisa.

Per i dag er inntektene framfor alt oljerettet, men i ordrereserven er rundt 40 prosent fornybarprosjekter mot vel 5 prosent for ett år siden.

Omstillingen er med på å sikre arbeidsplasser hos hjørnesteinsbedriften i Haugesund, noe som gir ringvirkninger for hele byen, skriver avisa.

Flere nyheter: