Menu
Pasienter og ansatte fra Nordre Follo er igjen velkomne på Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ahus fjerner Nordre Follo-tiltak – besøksforbudet videreføres

Akershus universitetssykehus (Ahus) avvikler tiltakene som ble innført for ansatte og pasienter fra Nordre Follo som følge av virusutbruddet i kommunen.

Av NTB | 29.01.2021 18:53:19

Medisin og helse: Det innebærer at pasienter fra Nordre Follo vil bli mottatt og behandlet som øvrige pasienter fra og med fredag.

– Dette gjelder både for øyeblikkelig hjelp og planlagt behandling, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Samtidig kan alle ansatte som bor eller jobber i Nordre Follo, møte på jobb som vanlig mandag. Men besøksforbudet vil fortsatt gjelde inntil videre.

– Munnbind skal fortsatt benyttes ved nær pasientkontakt. Det oppfordres fremdeles til at konsultasjoner som kan foretas på telefon eller video, gjennomføres på den måten, skriver sykehuset.

I tillegg vil virksomheten som Ahus driver på Ski sykehus, bli driftet som normalt fra mandag. Det samme gjelder sykehusets virksomhet innen psykisk helsevern i kommunen.

Tiltakene ble innført som følge av utbruddet av den britiske virusmutasjonen av koronaviruset i Nordre Follo. Utbruddet medførte at alle innbyggere derfra regnes i kategorien mistenkt smittet, noe som innebar ingen adgang på Ahus.

Flere nyheter: