Menu
Travis McMichael, som i februar 2020 skjøt og drepte den svarte joggeren Ahmaud Arbery i Georgia i USA, er dømt til livsvarig fengsel for hatkriminalitet. Fra før var han også dømt til livsvarig fengsel for drap. Foto: AP / NTB

Ahmaud Arberys drapsmenn fikk livstid for hatkriminalitet

To av mennene som er dømt for drapet på den 25 år gamle svarte joggeren Ahmaud Arbery i Georgia i USA i februar 2020, har fått ytterligere en livstidsdom.

Av NTB | 08.08.2022 20:40:51

Kriminalitet og rettsvesen: 36 år gamle Travis McMichael er tidligere funnet skyldig i å ha skutt og drept Arbery og dømt til livsvarig fengsel. Mandag fikk han også en symbolsk livstidsdom av en føderal domstol, etter å ha blitt funnet skyldig i hatkriminalitet.

Det samme gjorde McMichaels 66 år gamle far Gregory, som også tidligere er dømt til livsvarig fengsel for drapet på Arbery.

Naboen deres, William «Roddie» Bryan, er også dømt til livsvarig fengsel for drap og fikk en tillegsdom på 35 års fengsel for hatkriminalitet.

Først to dager etter at videoen dukket opp, ble de nå dømte mennene pågrepet av politiet. Det var rundt tre måneder etter selve hendelsen.

Ifølge dommen mistenkte de tre Arbery for å ha stått bak flere innbrudd i området og fulgte etter ham med bil. Arbery løp ned i en grøft i et forsøk på å unnslippe, men ble skutt.

Forsvareren hevder i retten videre at Travis McMichael skjøt Arbery i selvforsvar, fordi 25-åringen ikke la seg ned på bakken slik han fikk beskjed om.

Arbery var ubevæpnet, og under rettssaken kom det fram at det ikke var noe som knyttet ham til innbruddene i området.

Saken fikk stor oppmerksomhet i USA etter at en mobilvideo som viste drapet og som ble filmet av Bryan, gikk viralt på internett.

Ifølge forsvarerne forsøkte de tre å foreta en såkalt sivil anholdelse, som på det tidspunktet var lov i delstaten Georgia.

(©NTB)

Flere nyheter: