Menu
Sergio Agüero scorer Manchester Citys vinnermål i FA-cupkampen mot Sheffield Wednesday. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix

Agüero sendte cupspesialist Manchester City til kvartfinale

Manchester City måtte slite for å slå Sheffield Wednesday i FA-cupen, men Sergio Agüero sendte tittelforsvareren til kvartfinale med kampens eneste mål.

Av NTB | 04.03.2020 23:31:31

Sport: Det kom åtte minutter ut i 2. omgang av onsdagens bortekamp og ga Manchester City den 20. seieren på rad i hjemlige cupturneringer. Så sent som søndag vant klubben ligacupen for tredje år på rad.

Agüero fikk ballen fra Benjamin Mendy og sendte i vei et skudd keeper Joe Wildsmith fikk hånden på, men som han ikke greide å holde ute av mål. Agüero kan ha vært hårfint offside, og målet ville trolig blitt annullert i Premier League, men i cupkampen var det ikke VAR, og målet ble godkjent.

Pep Guardiola mønstret et sterkt lag i bortekampen mot laget fra mesterskapsserien, og City dominerte stort. Riyad Mahrez og Gabriel Jesus misset kjempesjanser i første omgang, mens Nicolás Otamendi og Mendy hadde stolpetreff før Agüero scoret.

– Det var vanskelig, som vi visste det ville bli, men vi gjorde jobben, sa Mahrez til BBC.

Manchester City var aldri virkelig i trøbbel og kan se fram til bortekamp mot Newcastle i kvartfinalen om to og en halv uke.

Det var en etterlengtet seier for et lag som har vunnet bare en av sine sju siste seriekamper og som føler rivalene nærme seg bakfra i Premier League.

– Det var bare et tidsspørsmål når vi kom til å score. Vi dominerte kampen i 2. omgang, sa Leicester-manager Brendan Rodgers til BBC.

Leicester tar imot Liverpools overmenn Chelsea i kvartfinalen.

Alexander Tettey bidro til onsdagens triumf. Han kom inn rett før slutt i 2. omgang og spilte ekstraomgangene.

Den siste kvartfinalen spilles mellom Sander Berges klubb Sheffield United og Arsenal.

Serietreer Leicester trengte også bare ett mål for å ta seg videre. Det ble scoret av Ricardo, som i det 82. minutt nikket inn 1-0 mot Birmingham på innlegg fra Marc Albrighton.

Tim Krul ble helten da Norwich slo ut Tottenham med 3-2 på straffespark etter 1-1 i selve kampen i London. Tabelljumboen i Premier League møter vinneren av torsdagens oppgjør mellom Derby og Manchester United i kvartfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: