reklame for Sheiken Bowling
Menu
Remco Evenepoel forteller at han er redd for å bli angrepet av en skjære under sykkel-VM i Australia. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Aggressive fugler skremmer syklistene før VM: – Jeg er redd for dem

Aggressive skjærer kan bli en skikkelig utfordring for rytterne under sykkel-VM i Wollongong, Australia. Det fikk Remco Evenepoel erfare under en treningsøkt.

Av NTB | 17.09.2022 11:30:54

Kuriosa og kjendiser: – En ganske stor skjære kom veldig nær meg og fulgte etter meg. Det var skremmende. Men det er visstnok sånn i Australia, sier belgiske Evenepoel til cyclingnews.com.

Det er paringssesong for de australske fuglene, som kan bli aggressive hvis de føler en trussel mot ungene sine.

– Jeg håper det var den eneste gangen det skjer meg, men jeg er redd for dem, fortsetter den nybakte vinneren av Vuelta a España.

En lokal veterinær sier til radiostasjonen Wawe FM at skjærene er ganske territorielle i løpet av paringssesongen. Og at syklistene er spesielt utsatt.

– Angripende skjærer har en tendens til å gå etter folk som er alene og beveger seg raskt, sier Paul Partland ifølge AFP.

Veterinæren oppfordrer tilskuere i området rundt løypa til å gå i stedet for å løpe, for å unngå angrep fra fuglene.

Tobias Foss og Andreas Leknessund skal sykle temporitt i VM søndag. Fellesstarten går 24. september i Helensburgh. Der stiller Norge med seks menn og fem kvinner.

(©NTB)