Menu
AGF-spiller Mustapha Bundu har testet positivt på koronaviruset og får ikke spille lagets to siste kamper i sølvkampen i dansk superliga fotball. Illustrasjonsfoto: David J. Phillip, AP / NTB scanpix

AGF-spiller koronasmittet, får ikke være med i sesongavslutningen

Mustapha Bundu, spiss i den danske superligaklubben AGF, har testet positivt på koronaviruset. Han får dermed ikke være med i lagets siste seriekamper.

Av NTB | 22.07.2020 18:02:58

Sport: AGF er på sølvplass før de to siste serierundene i sluttspillet. Midtjylland har allerede sikret seriegullet, men det er tett strid mellom AGF og FC København om 2.-plassen. Uten Bundu ble det onsdag 1-1 borte mot Nordsjælland, og FCK kan torsdag klatre forbi på tabellen.

Bundu er sendt i hjemmekarantene, og han spiller heller ikke søndagens avsluttende kamp mot Brøndby. Det melder klubben på sitt nettsted.

Spillerne i dansk superliga testes ukentlig.

– Tirsdagens prøve viste seg for Bundus del å være positiv. Han er symptomfri, og vi følger nå retningslinjene for dem som avgir positiv prøve, siter klubbens sportssjef Peter Christiansen.

– Det er ergerlig at vi må unnvære en så viktig spiller i de siste kampene, men vi følger selvfølgelig reglene. Blant annet testes alle de andre spillerne igjen.

Bundu gjorde i helgen comeback etter skade da FC København ble slått 4-2 borte.

Også i sveitsisk fotball ble en positiv koronatest kjent onsdag. En ikke navngitt Basel-spiller er smittet og plassert i karantene. Lagets øvrige spillere testet negativt og fullfører seriespillet.

(©NTB)

Flere nyheter: