reklame for Sheiken Bowling
Menu
Åge Skinstad er ny sjef for ski-VM 2025. Foto: Javad Parsa / NTB

Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

Den mangeårige langrennsprofilen Åge Skinstad er ny sjef for ski-VM i Trondheim i 2025. Berit Svendsen ga seg nylig i jobben.

Av NTB | 05.10.2022 15:10:52

Sport: Ansettelsen av Skinstad kommer fram i en pressemelding fra VM-ledelsen. Der står det at Skinstad ble tilsatt i et styremøte onsdag.

– Vi er svært tilfredse med å kunne ansette Åge Skinstad som ny VM-sjef. Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM, sier styreleder Bård Benum i ski-VM 2025.

– Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, fortsetter Benum.

Skinstad er tidligere langrennsløper og har vært både sportssjef og trener i Skiforbundet. Han opererte som ekspertkommentator for Viaplay sist sesong. Tidligere har 58-åringen vært ekspert i NRK.

– For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben. Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 – og som er glade i skisporten – kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier Skinstad og legger til:

– Jeg ser fram til et godt samarbeid i VM organisasjonen, med eierne, Ski-Norge og næringslivet for å lage denne folkefesten.

Det er bare en drøy uke siden det ble klart at Berit Svendsen forlot jobben som VM-sjef. I uttalelsen het det at Svendsen ville fortsette i stillingen ut året, eller til en ny sjef var på plass. Guri Knotten var inne som leder for prosjektet som førte til at Trondheim ble tildelt mesterskapet i 2025.

(©NTB)