Menu
Fremskrittspartiets nestleder Sylvi Listhaug har beklaget sin kommentar om nasjonalkonservatisme og er ordknapp om Agder Frps resolusjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Agder Frp vil forene liberalistiske og nasjonalkonservative verdier

I fjor høst gikk Sylvi Listhaug hardt ut mot Oslo Frps vedtak om å bli «nasjonalkonservative». Nå har Agder Frp også omfavnet begrepet.

Av NTB | 10.03.2021 05:08:12

Politikk: «Frp – også et nasjonalt konservativt parti», heter resolusjonen som Agder Frp vedtok i helgen. Den er nå sendt til behandling i Fremskrittspartiets sentralstyre. I helgens fylkesårsmøte stemte 14 av totalt 60 imot resolusjonen, skriver Klassekampen.

I resolusjonen står det blant annet at konservative verdier har ligget bak Norges beslutninger gjennom tidene, og at Norges velstand er tuftet på dette.

Begrepet «nasjonalkonservativ» er blitt betent i Frp. Da tidligere leder av Oslo Frp Geir Ugland Jacobsen ble ekskludert fra partiet i desember, var hans ønske om å dra partiet i en nasjonalkonservativ retning noe av bakgrunnen.

Nestleder Sylvi Listhaug sa da til VG at hun fikk frysninger av begrepet, som minnet henne om nasjonalsosialisme. Hun har senere beklaget og sagt at det er rom for nasjonalkonservatisme i Frp.

Listhaug er ordknapp om Agder Frps resolusjon

– Dette skal behandles i de organene det er naturlig å behandle det i, og hvilke resolusjoner som kommer til landsmøtet, det gjenstår å se, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: