Menu
Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har ifølge Aftenposten betalt for lite i skatt på pendlerboligen han har fått tildelt. Foto: Berit Roald / NTB

Aftenposten: Sveinung Rotevatn og Tore Storehaug har betalt minst 400.000 for lite i skatt

Venstres Sveinung Rotevatn og KrFs Tore Storehaug har til sammen betalt minst 400.000 kroner for lite i skatt på stortingsleilighetene, skriver Aftenposten.

Av NTB | 22.09.2021 12:07:19

Politikk: Både Rotevatn og Storhaug har ifølge Aftenposten fått pendlerbolig fra Stortinget fordi de har vært folkeregistrert hos foreldrene sine et annet sted i landet. Ingen av dem har betalt husleie eller andre utgifter til foreldrene.

Skatteetaten har tidligere sagt at politikere som bor gratis hjemme, skal betale skatt av fordelen av fri bolig.

Rotevatn sier til avisen at han i lys av det Skatteetaten har uttalt til avisen, har tatt kontakt med Stortingets administrasjon for å «få klarhet i reglene og hvordan dette eventuelt påvirker min situasjon tilbake i tid».

Tore Storehaug, som er KrFs finanspolitiske talsperson på Stortinget, skulle ifølge avisen ha betalt mellom 190.000 og 230.000 kroner mer i skatt.

Storehaug skriver i en epost til avisen at han forholdt seg til informasjonen han fikk fra Stortingets administrasjon, og at han derfor ikke har skattet av fordelen med å bo i gratis stortingsleilighet.

Sist lørdag gikk Kjell Ingolf Ropstad av som KrF-leder og statsråd etter at han innrømmet å ha tatt grep for å slippe skatt på statsrådsboligen som han har hatt fra 2019.

Ifølge beregninger Aftenposten har gjort, har Sveinung Rotevatn, som er klima- og miljøminister og nestleder i Venstre, betalt 210.000 kroner for lite i skatt.

Aftenposten har de siste ukene hatt en rekke avsløringer om politikere som har betalt for lite i skatt på pendler- og statsrådsboliger.

Flere nyheter: