reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Politiet på stedet der en mann ble skutt fredag kveld, etter at han selv skal ha løsnet skudd mot politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet

Politiet avfyrte flere skudd mot en mann som først skal ha skutt mot dem i Sandnes fredag kveld. Ifølge Stavanger Aftenblad ble mannen truffet minst to ganger.

Av NTB | 04.04.2020 09:47:43

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen, som er i slutten av 50-årene, ble fraktet til sykehus etter hendelsen fredag kveld.

– Politiet er ikke kjent med hans tilstand utover at han er innlagt på Stavanger universitetssjukehus og mottar behandling der, opplyser jourhavende jurist, politiadvokat Anne Mette Dale, i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er foreløpig siktet etter straffeloven paragraf 188 for uforsiktig omgang med skytevåpen, men det kan bli aktuelt å utvide siktelsen, ifølge politiadvokaten. Han er kjent av politiet fra før.

Overfor Stavanger Aftenblad bekrefter politiadvokaten at politifolkene skjøt flere ganger mot mannen. Etter det avisa erfarer, traff minst to skudd ham i mageregionen.

Det var ved 19.30-tiden at politiet fikk melding om at det var avfyrt et skudd med våpen i luften utenfor en bolig på Dale i Sandnes kommune.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn og har startet sin etterforskning. Sørvest politidistrikt ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger mens denne etterforskningen pågår.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Knut Lerum som forsvarer. Han er usikker på når klienten kan bli avhørt.

– Det kommer blant annet an på om min klient har blitt operert og i den forbindelse har vært i narkose, sier forsvareren til Aftenbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: