Menu
CAF-president Patrice Motsepe sa på en pressekonferanse at en stengt port som burde vært åpen forårsaket de åtte dødsfallene før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet. Foto: Temba Hadeba, AP / NTB

Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet.

Av NTB | 25.01.2022 18:21:17

medisin og helse: Det sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

– Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

– Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

Et spebarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil.

Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene.

Motsepe sa at CAF vurderte å utsette tirsdagens åttedelsfinaler, men de ble spilt som oppsatt, med ett minutts stillhet til minne om ofrene.

Olembe stadion har plass til 60.000 tilskuere. På grunn av pandemien begrenses billettsalg til 60 prosent av kapasiteten, men det økes til 80 prosent når Kamerun spiller.

I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

Som følge av tragedien er søndagens kvartfinale i Yaoundé flyttet fra Olembe stadion til Ahmadou Ahidjo stadion.

(©NTB)

Flere nyheter: