Menu
Roman Abramovitsj rammes av nye sanksjoner. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

AFP: EU innfører sanksjoner mot Chelsea-eier Abramovitsj og andre rike russere

Chelsea-eier Roman Abramovitsj og flere andre russiske oligarker rammes når EU om kort tid kommer med en ny sanksjonspakke mot Russland.

Av NTB | 14.03.2022 16:40:08

Sport: Det er det franske nyhetsbyrået AFP som mandag hevder å ha fått bekreftet innholdet i sanksjonene EU har besluttet for å straffe Russlands president Vladimir Putin og kretsen rundt ham.

Nyhetsbyrået henviser til to ikke navngitte diplomater som sine kilder.

Blant rikmennene som EU nå sikter seg inn på å ramme er Roman Abramovitsj. Chelsea-eieren vil i likhet med andre russiske oligarker bli lagt til listen over forretningsmenn som kan få verdier inndratt og bli nektet innreise i EU som følge av krigshandlingene i Ukraina.

De aktuelle oligarkene kan blant annet bli fratatt luksusbåter og millionvillaer.

Grepene er del av den fjerde sanksjonspakken fra EU-hold mot Russland. Innholdet er ventet å bli offentlig kjent senere mandag.

Chelsea har samtidig fått en særlig lisens til å fortsette sine aktiviteter. Det betyr at klubben kan spille kamper og betale lønn til ansatte som normalt. Det er imidlertid ikke adgang til å signere nye spillere, og det er heller ikke åpning for å selge klubbeffekter.

Billettsalget til kommende kamper er også stanset.

Før helgen meldte i tillegg Sky Sports at Chelseas ansatte ikke kan bruke kredittkort som er utstedt av klubben. Disse skal være sperret.

Hovedsponsoren Three har også midlertidig valgt å bryte sin avtale.

Andre land har også innført sanksjoner mot Abramovitsj. Canadiske myndigheter opplyste sist fredag at Chelsea-eieren og andre russiske forretningsmenn ikke får drive forretninger i landet. De får også alle sine midler fryst.

Britiske myndigheter innførte allerede i forrige uke sanksjoner som rammet Abramovitsj og Chelsea hardt. London-klubbens eier har fått fryst sine verdier og får nå verken reise inn eller ut av landet. Ei heller får han drive forretninger med britiske enkeltpersoner og bedrifter.

Abramovitsj offentliggjorde i forkant av tiltakene fra britiske myndigheter at han ønsker å selge Chelsea så raskt som mulig. Det ble først meldt at også salgsprosessen måtte stanses som følge av sanksjonene, men i helgen skrev flere britiske medier at den likevel fortsetter.

(©NTB)

Flere nyheter: