Menu
Spillerne ankom via grensepunktet i Torkham. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB

Afghansk juniorlandslag i fotball ankom Pakistan

Spillere på det afghanske juniorlandslaget for kvinner i fotball og deres familier har flyktet fra talibanstyret i hjemlandet og ankommet Pakistan.

Av NTB | 15.09.2021 13:07:19

Sport: «Vi ønsker Afghanistans kvinnelige fotballandslag velkommen. De kom hit via Torkham-grensen», skriver Pakistans informasjonsminister Fawad Chaudhry på Twitter.

Gruppen på totalt 75 personer krysset den nordre grensen mot Pakistan. De reiste så videre til byen Lahore der de ble tatt imot med blomsterkranser.

Fotballspillerne er del av en større gruppe intellektuelle og offentlige personer, særlig kvinner, som har forlatt Afghanistan etter at Taliban tok over makten forrige måned.

Mange kvinnelige landslagsspillere flyktet landet da Taliban overtok makten. Minst 75 personer, med spillere fra A-landslaget og deres familier, er evakuert til Australia.

I den første perioden Taliban styrte Afghanistan, mellom 1996 og 2001, ble de fleste former for underholdning, inkludert mange idretter, forbudt. Stadioner ble brukt som sted for offentlige henrettelser, og kvinner fikk totalforbud mot å drive idrett.

Den ultrakonservative gruppen har lovet å respektere kvinners rettigheter innenfor grensene for sin tolkning av islam, men det er fortsatt usikkert hvorvidt kvinner i Afghanistan vil kunne fortsette å utøve sine profesjoner.

Sist uke sa en høytstående tjenesteperson i Taliban at «det ikke er nødvendig» for kvinner å spille cricket eller drive andre idretter der de er lettkledde.

(©NTB)