Menu
Politiets handoutbilde av Martine Vik Magnussen. Hun ble drept i London i 2008. Foto: Metropolitan Police / NTB

Advokat i Martine-saken: Var i dialog med drapsmistenktes far

Advokaten som leder Martine-stiftelsen, opplyser at han de siste månedene har vært i dialog med drapsmistenkte Farouk Abdulhaks far. Faren meldes å være død.

Av NTB | 04.10.2020 04:38:04

Kriminalitet og rettsvesen: Farouk Abdulhak er britisk politis eneste mistenkte for drapet på norske Martine Vik Magnussen i London i 2008. Han reiste til hjemlandet Jemen umiddelbart etter drapet.

Ifølge VG, som siterer jemenittiske medier, har faren – forretningsmannen Shaher Abdulhak – dødd av kreft på et sykehus i Tyskland.

– Jeg har over de siste månedene vært i dialog med advokaten til Shaher Abdulhak om en mulig løsning av Martine-saken uten å kunne gå inn i detaljer rundt dialogen. Det vil jeg eventuelt komme tilbake til, sier advokat Patrick Lundevall-Unger, leder for Martine-stiftelsen, til VG.

Ifølge avisas kilder skal den døde forretningsmannen begraves i Egypts hovedstad Kairo i løpet av de nærmeste dagene. I tillegg skal det være en seremoni i Sana, Jemens hovedstad.

Advokat Lundevall-Unger gjør det klart at de fortsatt vil jobbe aktivt for å finne en måte å få utlevert Farouk Abdulhak til britisk politi.

VG har ikke fått opplysningene om Shaher Abdulhak bekreftet. Det har heller ikke NTB fått.

(©NTB)

Flere nyheter: