Menu
Guri Knotten under Ski Tour 2020 i Trondheim. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Adressa: Knotten erstatter Ulvang i FIS’ langrennskomité

Guri Knotten blir Nores nye representant i langrennskomiteen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter Vegard Ulvang, melder Adresseavisen.

Av NTB | 29.04.2022 18:16:05

Sport: Ulvang trer ut av komiteen han har vært leder for siden 2006.

– Vegard signaliserte for en tid tilbake at han ikke ønsket gjenvalg. Vi har fulgt Guri i internasjonale møter og vet at hun har et stort nettverk i utlandet. I dialog med flere, også Vegard, har Guri blitt spilt inn som det beste alternativet til å erstatte ham, sier leder Torbjørn Skogstad i langrennskomiteen i Norges Skiforbund til Adressa.

Guro Knotten har solid bakgrunn både som løper og trener. Fra 2011 var 47-åringen sportssjef for det sveitsiske langrennslandslaget.

Hun var også mangeårig prosjektleder for Trondheims søknad for å bli VM-arrangør på ski. Det lyktes da Trondheim ble tildelt ski-VM for 2025.

– Vi er veldig glade for at Guri har takket ja til dette. Vi trenger noen som har den tilliten internasjonalt, slik at hun kan bidra som Vegard har gjort i mange år, sier Skogstad.

Knotten tar ikke automatisk over som komitéleder etter Ulvang, men det kan fort bli en realitet.

– Norge har hatt lederen i mange år. Før Vegard var Odd Martinsen leder. Det er ikke unaturlig at Guri blir leder på sikt. Det er opp til FIS Council (styret) hvem som skal lede komiteene, påpeker Skogstad.

(©NTB)