Menu
Erling Braut Haaland er tapt for Borussia Dortmund, men klubben har allerede funnet hans erstatter. Karim Adeyemi hentes fra Salzburg, som også var klubben Haaland kom fra. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Adeyemi signerte for Borussia Dortmund

Rett etter at Erling Braut Haalands overgang til Manchester City ble bekreftet, meldte Borussia Dortmund at nordmannens erstatter har signert.

Av NTB | 10.05.2022 18:15:54

Sport: Karim Adeyemi hentes fra Salzburg, to og et halvt år etter at Haaland kom fra samme klubb. Adeyemi har signert en femårskontrakt med virkning fra sommeren.

Det har allerede i flere uker vært klart at Adeyemi var på vei til Borussia Dortmund, men bekreftelsen kom samme dag som Haalands framtid ble avklart.

20-årige Adeyemi har vunnet U21-EM med Tyskland og scoret i A-landslagsdebuten i fjor. Han vender nå tilbake til hjemlandet. Overgangssummen er ikke offentliggjort, men den anslås til å være et sted mellom 30 og 40 millioner euro.

– Karim Adeyemi er en svært talentfull ung tysk landslagsspiller som med sine gode avslutteregenskaper og utrolige fart vil bli et verdifullt tilskudd til vårt offensive spill. Selv om han allerede er svært god, ser vi et enormt utviklingspotensial i ham, sier Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc.

– Han har sterke følelser for klubben vår, etter å ha vært tilhenger i ungdomsårene, og han valgte oss selv om han hadde flere tilbud fra klubber i europeiske toppligaer.

(©NTB)

Flere nyheter: