reklame for Sheiken Bowling
Menu
Matchvinner Samuel Adegbenro i aksjon mot tre Ranheim-spillere i Rosenborgs generalprøve før seriestart i eliteserien. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Adegbenro ga Rosenborg seier i generalprøven

Samuel Adegbenro scoret målet da Rosenborg slo nabo Ranheim 1-0 i generalprøven akkurat en uke før den etterlengtede sesongstarten i eliteserien.

Av NTB | 09.06.2020 20:34:06

Sport: Gjestene fra 1. divisjon holdt innledningsvis godt unna på Lerkendal, men etter hvert fikk Ranheim problemer med det høye presset og aggressive gjenvinningsspillet til RBK. Fem minutter før pause duket Tore Reginiussens gjenvinning for angrepet som ga uttelling.

Vegar Eggen Hedenstad kom fram på høyresiden og la inn til Adegbenro, som satte ballen i mål.

Rosenborg dominerte også etter pause og hadde sjanser til å øke seiersmarginen, men lyktes ikke. Nærmest var Carlo Holse med en stupheading som så vidt ble blokkert av en Ranheim-spiller. Eirik Horneland var ikke fornøyd.

– Prestasjonen i dag var svak. Mot Bodø/Glimt sist var vi solide defensivt. I dag var vi ikke det heller, og angrepsspillet var særdeles dårlig, sa RBK-treneren i et intervju på klubbens nettsted.

Rosenborg var ett av fire hjemmelag som vant da sju eliteserielag var i aksjon i fem treningskamper tirsdag. Kristiansund, som er motstander i serieåpningen 16. juni, var eneste bortelag som scoret mål. Det ble satt inn av Flamur Kastrati i 1-1-kampen mot 1.-divisjonslaget Lillestrøm.

Strømsgodset vant 3-0 over Raufoss med scoringer av Lars-Jørgen Salvesen, Janis Ikaunieks og Moses Mawa, alle etter pause.

Bærumslaget kunne glede seg over at lagkaptein Andreas Hanche-Olsen tirsdag signerte en ny kontrakt som gjelder til sommeren 2022.

– Det var deilig å få det i boks før sesongen starter. Jeg er veldig glad nå, sa Hanche-Olsen til stabak.no.

Tidligere på dagen vant Vålerenga 1-0 over fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt. Peter Michael Godly ble matchvinner for Dag-Eilev Fagermos menn.

– Underholdningsverdien var laber. Vi har fått en bra rekke både før og etter korona og har fått tilbake vinnerfølelsen, men spillet i dag var for tynt, sa keeper André Hansen etter RBKs åttende seier på ni treningskamper totalt i 2020.

Stabæk sikret seg 2-0-seier over Odd med dødballscoringer av Kosuke Konishita og Mats Solheim tidlig i hver sin omgang. For Odd manglet mye omtalte Torgeir Børven på grunn av en liten kjenning i lysken.

(©NTB)

Flere nyheter: