Menu
Ada Hegerberg scoret i Lyons returkamp mot PSG og bidro sterkt til at klubben er finaleklar i mesterligaen. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN / NTB

Ada Hegerbergs mål hjalp Lyon til Champions League-finale – videre etter 2-1 over PSG

Lyon lot det gå kun én sesong uten finaleplass før klubben igjen er i posisjon til å vinne mesterligaen i fotball. Ada Hegerberg scoret i en 2-1-seier over PSG.

Av NTB | 29.04.2022 23:00:55

Sport: Lørdagens resultat sendte Lyon videre med 5-3 sammenlagt i den helfranske semifinaleduellen med Paris Saint-Germain. 21. mai venter regjerende mester Barcelona som siste hinder i finalen i Torino.

Det blir et møte mellom flere norske landslagsstjerner. Hegerberg jakter da på sin sjette Champions League-tittel med Lyon, mens Caroline Graham Hansen kan vinne sin andre på rad med Barcelona. Sistnevnte har også Ingrid Syrstad Engen i stallen.

Hegerberg stanget Lyon i føringen snaut et kvarter ut i returoppgjøret på Parc des Princes. Spissen fra Sunndalsøra løp seg fri og satte hodet på et innlegg fra Selma Bacha.

Lyon var det beste laget, men etter 62 minutter utlignet Marie-Antoinette Katoto på en returball. Da trengte vertene ett mål til for å framtvinge ekstraomganger.

Før 1-1-målet fikk Hegerberg en nettkjenning annullert etter en VAR-sjekk. Det viste seg at Melvine Malard sto i offside i forkant.

Wendie Renard fjernet all tvil i sluttminuttene. Lyon-kapteinen nikket inn vinnermålet på Bachas frispark.

Celin Bizet Ildhusøy ble sittende på PSG-benken gjennom kampen.

(©NTB)