Menu
Ada Hegerberg er tilbake på det norske landslaget. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN / NTB

Ada Hegerberg tilbake på landslaget – tatt ut til kampene mot Kosovo og Polen

Ada Stolsmo Hegerberg gjør comeback på kvinnelandslaget i fotball etter nesten fem års pause, bekrefter landslagssjef Martin Sjögren.

Av NTB | 21.03.2022 09:49:29

Sport: Hegerberg var som ventet på listen over spillerne som er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen da denne ble offentliggjort i Oslo torsdag morgen.

Dermed er hun aktuell for sommerens EM-sluttspill. Mesterskapet arrangeres i England.

Også Maren Mjelde er tilbake i landslagstroppen.

Hegerberg spilte sist for Norge 24. juli 2017, men er nå tilbake i troppen til kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen i april. Begge oppgjørene spilles på norsk jord (Sandefjord og Ullevaal).

Etter EM i 2017 ga Hegerberg beskjed om at hun tok en pause fra landslaget. Hun sa at beslutningen kom som en konsekvens av at målsettingene og resultatene ikke var gode nok fra landslagets side. Hun ville heller ville bruke all sin energi på klubblaget Lyon.

«Beslutningen om å ta en pause fra landslaget har vært vanskelig, men den er veloverveid. Beslutningen er ikke bare en konsekvens av årets EM, men er basert på mine erfaringer med landslagene over lang tid. Jeg vil framover bruke all energi i Lyon. Det er der jeg nå kan videreutvikle meg som spiller», skrev hun i en pressemelding.

«Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg, kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på når det gjelder kommunikasjon og dialog».

Hun har slitt tungt med skader de siste sesongene. Hun var i oktober tilbake på fotballbanen etter 625 dager på sidelinjen. Etter det har hun vært en jevn bidragsyter for det franske laget. Hun står med åtte mål og seks assist på tolv seriekamper denne sesongen. I mesterligaen er det blitt tre scoringer på seks kamper.

Hegerberg har spilt 66 A-landskamper i perioden 2011-2017 og står med 38 mål.

(©NTB)