Menu
Ada Hegerberg avbildet i forkant av Norges oppgjør mot Kosovo i VM-kvalifiseringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ada Hegerberg scoret i landslagscomebacket

For første gang på 1823 dager scoret Ada Hegerberg på landslaget. Hun satte inn 1-0-målet mot Kosovo i det 21. minutt i Sandefjord.

Av NTB | 06.04.2022 18:34:42

Sport: Stjernespissen gjorde comeback i landslagstrøye etter å ha sagt nei til landslagsspill etter det mislykkede EM-sluttspillet i 2017. Norge scoret 141 mål i de 51 kampene hun var borte, kvalifiserte seg til to mesterskap og kom til kvartfinale i VM, men en målscorer av hennes kaliber vil heve alle lag.

Derfor var det grunn til å glede seg da Hegerberg avsluttet sin «pause» fra landslaget. I et ufyselig vær spilte hun landskamp for første gang på 1718 dager. Målet hennes kom tre døgn før hennes 38. og forrige landslagsmål fyller fem år.

Det scoret hun i en 2-1-seier over Sveits i Skien. Kampen mot Kosovo ble spilt samme sted som hennes forrige hjemmekamp i landslagsdrakt, et 0-1-tap mot USA i juni 2017.

Hegerberg var målløs i sine siste 532 landslagsminutter før hun tok pause, men bare i 21 minutter etter at hun gjorde comeback. Det kunne ha skjedd enda tidligere i torsdagens kamp. Innenfor de tre første minuttene kom hun til en enorm sjanse, men styrte ballen til side for mål.

Siden hennes forrige landskamp har Hegerberg vunnet Ballon d’Or, flere Champions League-finaler og blitt tidenes mestscorende kvinne i mesterligaen. Hun har også kjempet seg tilbake etter alvorlige skader som satte henne utenfor i nesten to år.

Kampen mot Kosovo pågår fortsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: