Menu
Ada Hegerberg var tirsdag tilbake på fotballbanen i kamp for første gang siden januar 2020. Foto: Berit Roald / NTB

Ada Hegerberg med innhopp for Lyon i mesterligaen – første kamp på 625 dager

Ada Hegerberg fikk tirsdag sine første kampminutter for Lyon siden januar 2020. Hun slapp til som innbytter i bortemøtet med svenske Häcken i mesterligaen.

Av NTB | 05.10.2021 00:37:27

Sport: Det etterlengtede comebacket kom da Hegerberg i det 78. minutt entret kunstgresset i Göteborg. En ventetid på 625 dager var endelig over for sunndalingen.

Så lenge har skadetrøbbel holdt henne ute siden forrige kamp. Marerittet startet da Hegerberg ødela et korsbånd i kneet. Siden har 25-åringen hatt flere tilbakefall, deriblant en stressfraktur i skinnbeinet. Etter tre operasjoner var hun tilbake i trening for et par uker siden.

Da Ballon d’Or ble delt ut første gang til en kvinne i 2018, gikk prisen som verdens beste spiller til Ada Hegerberg. Hun har scoret 144 mål på 117 kamper for Lyon.

Allerede i 2016 ble hun kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). BBC ga henne samme anerkjennelse året etter.

Lyon vant mesterligaen fem år på rad, men sist sesong ble rekken brutt. Det franske storlaget greide heller ikke å vinne sin hjemlige liga.

(©NTB)