Menu
Superyachten Eclipse, som eies av den russiskfødte oligarken Roman Abramovitsj, dukket tirsdag opp i Marmaris i Tyrkia. Foto: IHA / AP / NTB

Abramovitsj har sendt superyachter til Tyrkia

Nok en superyacht som tilhører den russiskfødte oligarken og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj har ankommet Tyrkia, melder medier i landet.

Av NTB | 22.03.2022 13:19:34

Tyrkia har ikke sluttet seg til sanksjonene mot Russland, noe som trolig er forklaringen på at Abramovitsj ankrer opp nettopp der.

Mandag ankom den Bermuda-registrerte superyachten My Solaris Bodrum, der den ble møtt av en gruppe ukrainske demonstranter i småbåt som forsøkte å hindre den fra å legge til kai.

Tirsdag meldte nyhetsbyrået DHA at den Bermuda-registrerte superyachten Eclipse hadde lagt til kai i Marmaris.

Eclipse regnes som verdens nest største yacht og ble i 2010 kjøpt av Abramovitsj for rundt 3,5 milliarder kroner i 2010.

EU har satt den 55 år gamle oligarken på en liste over personer som står president Vladimir Putin nær og forsøker å fryse eventuelle verdier de har i Europa.

Abramovitsj har tredobbelt statsborgerskap og har foruten russisk pass også israelsk og portugisisk pass.

Tidsskriftet Forbes anslår at han i dag har en formue på drøyt 62 milliarder kroner, en halvering av det han i fjor var god for. Dette skyldes kraftig verdifall på aksjene han eier i store russiske selskap som Evraz og Norilsk Nickel etter Russlands invasjon av Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: