Menu
Etiopias statsminister, fredsprisvinner Abiy Ahmed, hevder regjeringsstyrkene er nær seier i borgerkrigen og ber opprørere overgi seg. Bildet er fra et tidligere videoklipp av Abiy i uniform. Det er ikke kjent hvor i landet eller når videoen er tatt opp. Foto: Prime Minister of Etiopia via AP / NTB

Abiy Ahmed ber opprørere overgi seg – hevder å ha gjort store militære fremskritt

Etiopias statsminister, fredsprisvinner Abiy Ahmed, hevder regjeringsstyrkene er nær seier i borgerkrigen og ber opprørere overgi seg.

Av NTB | 30.11.2021 13:15:31

Krig og konflikter: – Ungdommen i Tigray faller som blader. De vet de er slått, de ledes av folk uten en plan eller visjon, sier Abiy Ahmed til statlige medier.

– De burde overgi seg i dag til Etiopias nasjonale forsvarsstyrker, til spesialstyrkene, til folkets militser, fortsetter han.

Tirsdagens uttalelse var den siste i en serie med videoklipp, som viser en uniformert statsminister sammen med soldater, i det som ser ut til å være Afar-regionen nordøst i landet.

Søndag opplyste statlige medier at hæren hadde gjort stor framgang i regionen.

Sist uke kunngjorde den tidligere oberstløytnanten Ahmed at han ville lede de militære styrkene fra fronten. En talsmann for Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF) kaller påfunnet et «sirkus» og «farselignende krigslek.»

Etiopiske myndigheter nekter hjelpeorganisasjoner og journalister adgang til områdene det kjempes om, men det har kommet flere rapporter om massakrer, massevoldtekt og sult. Kamphandlingene har også drevet titusenvis av sivile på flukt.

(©NTB)

Flere nyheter: