reklame for smiaa
Menu
Knut Aastad Bråten trekker seg som statssekretær for kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (bildet). Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Abid Rajas statssekretær trekker seg: – Den politiske ukulturen lukter vondt

Knut Aastad Bråten melder torsdag ettermiddag at han trekker seg som statssekretær i Kulturdepartementet

Av NTB | 07.05.2020 13:18:32

Kultur og underholdning: – Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skriver Bråten i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

I innlegget opplyser Bråten at han trekker seg som statssekretær i Kulturdepartementet.

Bråten har ikke besvart NTBs henvendelser.

I Facebook-innlegget skriver Bråten:

– Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle takke ja til utfordringen om å bli statssekretær, like lite som jeg var i tvil om å si nei takk nå, av hensyn til egen integritet.

Kulturminister Abid Raja er torsdag i regjeringskonferanse, men har svart VG på SMS.

– Jeg er glad for at vi fikk muligheten til å bli kjent med Knut. Han har en stor, raus personlighet, godt humør og høy faglig kompetanse og integritet. Jeg har takket han for innsatsen han har lagt ned for sektoren, for departementet, for partiet og for meg. Det er leit at han har valgt å trekke seg, men jeg har respekt for avgjørelsen, skriver Raja.

– Det eneste jeg kan si er at ingen hadde erfaringen fra før. Ingen av oss har jobbet i et departement med politisk ledelse, så utfordrende er bare forordet, sier hun.

– Vi fikk seks uker på å prøve å lande noe, og så inntraff korona. Siden da har det bare gått slag i slag, og ikke den type vakt vi så for oss.

– Jeg har nå fått Gunhild Berge Stang med på laget som ny statssekretær, hun er tidligere ordfører fra Fjaler. Vi ser fram til sammen å fortsette det politiske arbeidet til det beste for kulturen, idretten, frivilligheten og alle de andre områdene departementet vårt jobber med, skriver Raja til VG.

Regjeringen melder torsdag at Stang nå har fått jobben permanent, og at Bråten har fått avskjed i nåde.

Bråten ble ansatt som statssekretær i departementet 24. januar, samme dag som Abid Raja ble utnevnt til ny kulturminister. Han kom fra stillingen som redaktør i tidsskriftet Syn og Segn.

Rajas politiske rådgiver Emma Lind sier til Medier24 at det har vært en krevende periode.

Bråten har ikke fungert som statssekretær siden 20. april. Lind var konstituert i stillingen fra 20. april til 3. mai. 4. mai ble Gunhild Berge Stang (V) konstituert i stillingen.

(©NTB)

Flere nyheter: