reklame
Menu
Abid Raja (V) møtte pressen etter møtet onsdag Venstres valgkomité, som var samlet for å diskutere lederspørsmålet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Abid Raja ønsker å bli Venstre-leder

Abid Raja bekreftet søndag kveld at han vil etterfølge Trine Skei Grande som Venstre-leder. Dermed har to kandidater sagt høyt at de ønsker vervet.

Av NTB | 16.08.2020 21:32:45

Politikk: Det er i et intervju med VG at Venstre-profilen bekrefter at han har stilt seg til valgkomiteens disposisjon for en plass i partiledelsen, altså de tre øverste plassene.

– Jeg har sagt at jeg er motivert til å påta meg partiledervervet dersom partiet skulle finne det riktigst, men jeg er også åpen for å være nestleder. Uansett rolle i partiet, er jeg klar for å yte mitt aller, aller beste for Venstre, døgnet rundt, sier han.

Tidligere er det bare Rotevatn som har bekreftet at han ønsker ledervervet i partiet, men nå får han altså følge av Raja, som har vært svært hemmelighetsfull.

Til uken møttes valgkomiteen igjen, og en oppdatert innstilling måtte være klar senest 28. august.

De to nåværende nestlederne, Ola Elvestuen og Terje Breivik, har også signalisert at de ønsker å fortsette i ledelsen, hvis de er ønsket.

Venstres valgkomité var samlet onsdag og torsdag, og komiteens leder Per A. Thorbjørnsen bekreftet at Sveinung Rotevatn, Abid Raja, Guri Melby og Iselin Nybø var kalt inn for å møte dem.

– Jeg er klar for oppgaven. Men det er opp til Venstre. Og det er ikke et «must» for meg å bli partileder. Slik jeg ser det, er det viktigste å bygge et felles team, som sammen kan løfte Venstre, sier Raja til VG.

Flere nyheter: