reklame for Sheiken Bowling
Menu
Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, avbildet da hun var på NHOs årskonferanse tidligere i år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Aberdeen stenges ned etter smitteutbrudd

Skottland gjeninnfører nedstengningstiltak i og rundt byen etter at det er registrert en økning i nye smittetilfeller, opplyser førsteminister Nicola Sturgeon.

Av NTB | 05.08.2020 15:03:07

Medisin og helse: Innbyggerne i Aberdeen får ikke lov til å besøke hverandre og kan ikke reise over åtte kilometer fra hjemmene sine, ifølge Sturgeon.

Alle overnattings- og serveringssteder, utendørs og innendørs, vil bli stengt. 20 puber og restauranter har vært involvert i det Sturgeon kaller et «betydelig utbrudd»

Tiltakene, som kommer samme uke som myndighetene hadde planlagt å gjenåpne mange av skolene, skal bli vurdert etter sju dager.

– Hvis vi handler nå, gir det oss tid og rom for å beskytte muligheten våre yngre har til å vende tilbake til undervisning, sa hun på en daglig pressekonferanse om koronapandemien.

Aberdeen, som har 229.000 innbyggere, har registrert 54 nye smittetilfeller det siste døgnet, ifølge myndighetene. Det har til sammen blitt registrert 2.491 dødsfall.

Skottland har ikke registrert noen nye dødsfall i forbindelse med koronasmitte 20 dager på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: