Menu
Elsa Aanensen skal lede Moster 2024. FOTO: Erika Hebbert

Aanensen skal lede Moster 2024

Elsa Aanensen er nå ansatt for å lede planleggingen og gjennomføringen av riksjubileet Moster 2024.

Av Egil M Solberg | 25.01.2020 06:33:34

Kultur: I 2024 er det 1000 år siden Kristenretten ble innført i Norge. Bømlo kommune, sammen med Vestland fylkeskommune og andre aktører, planlegger et riksjubileum det året med en sentral markering på Moster.

Det er vedtatt at jubileet skal ha fokus på «verdier i lovverk og samfunn» og barn og unge blir en prioritert målgruppe.

Elsa Aanensen er nå ansatt for å lede planleggingen og gjennomføringen av riksjubileet Moster 2024.

– Vi er svært glade for at Elsa har takka ja til denne viktige jobben. Forprosjektet, som har fått politisk støtte i både fylkes- og kommunestyre, setter høye ambisjoner for det videre arbeidet.

– Vi skal både engasjere og begeistre langt ut over Bømlo sine grenser, seier Aud Gunn Løklingholm, konstituert rådmann i Bømlo kommune.

Bømlo kommune og Vestland fylkeskommune forbereder nå opprettingen av et eget aksjeselskap som håndterer den videre planleggingen.

Aanensen blir ansatt i dette selskapet når dette er etablert.

Kommunalsjef Bjørn Håvard Bjørklund mener Elsa sin brede erfaring fra kultursektoren, både som utøvende kunstner, produsent og leder var akkurat den kompetansen en var på utkikk etter.

Elsa Aanensen er utdanna skuespiller fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) og Lee Strasberg Theatre & Film Institute i New York.

Aanensen har tatt mastermodulen Pr-leiing og strategisk kommunikasjon/Master of Executive Management ved Handelshøyskolen BI.

Aanensen har bakgrunn som skuespiller, produsent og regissør. Ho har være ansatt som daglig leder og prosjektleder innenfor teater-, film- og kulturproduksjon.

Ho har mellom blant annet vært teatersjef på Brageteatret – regionteater for Buskerud, og festivalsjef for Kulturnatt i Haugesund.

Aanensen er i dag daglig leder for det Haugesund-baserte produksjonsselskapet Scenekraft AS, som hun var med på å starte i 2009.

Flere nyheter: