reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Kristiansunds Amahl Pellegrino ble utsatt for rasehets. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Aalesund utestenger tilskuer for rasisme – Pellegrino reagerer sterkt

Eliteserieklubben Aalesund har identifisert tilskueren som kom med rasistiske tilrop mot Amahl Pellegrino. Vedkommende er utestengt fra kamper ut neste sesong.

Av NTB | 07.10.2020 15:53:04

Sport: Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag.

Tilropene mot Pellegrino kom etter kampen mot Kristiansund søndag og vakte sterke reaksjoner. AaFK var raskt ute med å beklage episoden, og nå har klubben identifisert hvem som sto bak.

«Undersøkelsene har gitt klubben svar på hva som ble ropt og hvem som står bak», skriver klubben onsdag.

– Vi i Aalesunds Fotballklubb har tatt saken på største alvor. Vi ønsker ikke at motspillere, våre spillere, tilskuere eller andre skal oppleve rasisme på Color Line stadion eller på andre arenaer, sier klubbdirektør Geir Vik i en uttalelse.

Utestengelsen trer i kraft med umiddelbar virkning.

Hovedpersonen Amahl Pellegrino reagerer. Han mener flere enn én person burde vært straffet.

– Det er utrolig at kun én person straffes når du hører dette. Det var jo dette jeg reagerte på på søndag. Det var ikke han som ropte jævla apekatt i det lydklippet som TV 2 la ut. Det hørte jeg ikke selv. Jeg hørte alt det andre da jeg sto ute på banen sammen med Christian Michelsen etter kampslutt, sier spissen til Tidens Krav.

Han har publisert det omtalte lydklippet på sin Twitter-konto ledsaget av teksten:

«Lyden av rasisme fra flere enn EN person!»

«Til alle dere rasister bak målet på Color Line stadion, dere er en stor VITS! Tenk at vi i 2020 bare skal stå på siden og se på, det er trist», skrev Pellegrino på sin Twitter-konto etter kampen.

Kristiansund-spissen sier han er opptatt av at ikke andre skal måtte oppleve det samme som han selv.

– Jeg har håp om at neste generasjon skal slippe dette. Derfor engasjerer jeg meg så sterkt, sier Pellegrino til Tidens Krav.

Overfor Eurosport henviser Aalesund til at straffen er basert på klubbens eget stadionreglement og råd gitt av Norges Fotballforbund.

Tilskueren opplyses å ha beklaget egen oppførsel på det sterkeste og skal være innforstått med en utestengelse ut 2021-sesongen.

Også etter episoden søndag var Pellegrino oppgitt og sint.

(©NTB)

Flere nyheter: