Menu
Aalesund feirer Petar Golubovics 2-1 mål mot Viking i Eliteserien. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Aalesund snudde mot Viking – fikk pusterom i bunnstriden

Aalesund vendte til seier mot Viking i Eliteserien søndag. En scoring fra hver av vingbackene Simen Rafn og Petar Golubovic sørget for 2-1 og tre poeng.

Av NTB | 02.10.2022 19:00:55

Sport: Aalesund tok dermed en etterlengtet triumf etter to strake tap mot Sarpsborg 08 og Molde.

– Dette var en viktig seier og en god kamp av oss. Vi fighter med hjertet og gir alt vi har. Det er utrolig deilig å krige denne kampen i land, sa trener Lars Arne Nilsen til Discovery etter kampen.

Tangotrøyene har stadig falt lavere og lavere på tabellen etter en god åpning på sesongen. De står med 28 poeng og holder nedrykksspøkelset på avstand. Fem poeng skiller ned til Sandefjord på kvalikplassen.

– Vi vet hvilken situasjon vi er i og er et nyopprykket lag. Vi vil spille i Eliteserien neste år, så vi kjemper for livet for å klare det, fortsatte Nilsen.

– Det er mye som mangler. Vi er nødt til å analysere denne kampen igjen. Vi må melde oss på alle sammen om vi vil være med på dette her. Nå ligger vi litt midt på tabellen, men det er viktige kamper i sluttspurten. Folk må vise hvem som har lyst til å være med videre, sa Zlatko Tripic etter nederlaget.

Drøyt ti minutter etter hvilen fikk Viking straffespark. Besim Serbecic var for sen på ballen og traff Kristoffer Løkberg i stedet.

Fra krittmerket smalt Tripic ballen ned i det venstre hjørnet. Det var hans femte fulltreffer denne sesongen.

Det tok likevel ikke mange minuttene før Aalesund slo tilbake med en utligning. Simen Rafn skrudde ballen på nydelig vis i lengste hjørne.

– Det var en veldig skuffende andreomgang. Det er ikke bra. Vi gikk opp til 1-0, men vi slipper inn to forferdelige baklengsmål, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter kampen.

I neste runde tar Aalesund turen til Grimstad for å møte Jerv, mens Viking tar imot Lillestrøm.

Viking gikk på sin side på sitt femte tap på de siste sju kampene i Eliteserien.

Ti minutter senere var det Aalesunds andre vingback, Petar Golubovic, som sørget for mål. Gilbert Koomson slo lavt inn i feltet og ballen havnet over hos Golubovic som banket ballen i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: