reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kristoffer Barmen scoret for Aalesund mot Kristiansund søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Aalesund slo Kristiansund i fylkesduellen: – Ingen kasteball

Aalesund viser form i sin retur til Eliteserien. Søndag tok de initiativet og hadde god kontroll i 1-0-kampen mot Kristiansund.

Av NTB | 03.04.2022 20:19:37

Sport: Kristoffer Barmen scoret kampens eneste mål tidlig i andre omgang med hodet. Fram til da hadde AaFK dominert uten å få betalt. Med scoringen virket det som at det løsnet mer for vertene.

De lot ikke nordmøringene KBK komme til særlige sjanser, og hadde god kontroll på det som kom. Kristiansund byttet ut hele frontfireren i kampen, uten at det ga resultat på måltavla.

Dermed tok Aalesund første stikk i Møre og Romsdal-duellen.

– Det var helt fantastisk. Jeg har nesten ikke stemme igjen. Det var bare å håpe at den ballen faller riktig. Det er så deilig å komme i gang at jeg blir litt fra meg, sa Barmen til Discovery.

– Vi er ikke her for å være kasteball, fortsatte han.

Aalesund måtte kjempe til det lengste for direkte opprykk i fjor, men sikret det til slutt med fire poeng foran nåværende eliteseriekollega Jerv. Nå har de fått en flott start på livet i toppdivisjonen.

Kristiansund leverte en god sesong i Eliteserien i fjor. De har de siste årene levert stabile ligaplasseringer og ble nummer seks i 2021.

Kampen startet bokstavelig talt med et pang da Simen Bolkan Nordli hamret ballen i tverrliggeren etter kun tre minutters spill.

AaFK fortsatte å presse og var igjen nære ved en dobbeltsjanse, men KFK-forsvaret fikk kastet seg inn og blokkert. De fortsatte å dominere, men klarte ikke omsette sjansene til scoringer.

Bolkan Nordli slo en flott innsvinger fra hjørnespark, som landet på hodet til Barmen og gikk i mål til ellevill jubel hos de nyopprykkede vertene.

Kristiansund prøvde å presse på mot slutten, men de skapte ikke de største sjansene.

– Dette er langt fra godt nok. Vi har mye ball, men det blir ikke noe farlig. Vi må steppe opp, sa KBKs Torgil Gjertsen etter kampen

De vil nok gjerne heve seg til neste kamp mot Sarpsborg, mens AaFK får en utfordring når de reiser til Stavanger for å møte Viking.

Etter å ha holdt unna i 1. omgang, var nok Kristiansund fornøyd med uavgjort til pause. Det skulle endre seg sju minutter ut i andre omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: