reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Menn i beskyttelsesdrakter bærer kisten til en 43 år gammel brasilianer som døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset. Begravelsen fant sted i Manaus, i den brasilianske delen av Amazonas, i slutten av mars. Foto: Edmar Barros / AP / NTB scanpix

Over 100.000 koronadødsfall i verden

Det samlede antallet døde koronasmittede i verden har passert 100.000, ifølge oversikten til nettstedet Worldometers.

Av NTB | 10.04.2020 19:04:29

Medisin og helse: Den dystre milepælen ble passert etter at blant andre Storbritannia, Italia og den amerikanske delstaten New York presenterte nye dødstall fredag.

I Storbritannia er det registrert 980 nye dødsfall det siste døgnet, ifølge helseminister Matt Hancock. Økningen i antall døde er den kraftigste så langt i Storbritannia.

Samtidig er det registrert 777 nye dødsfall i New York, mens antall døde i Italia har økt med 570. Til sammen har over 18.800 koronasmittede dødd i Italia.

Samtidig har det samlede antallet smittetilfeller i verden passert 1.640.000, ifølge nettstedet Worldometer. Dette tallet inkluderer også dem som har dødd eller blitt friske igjen.

I Frankrike ble det fredag registrert 987 nye koronadødsfall på sykehus og sykehjem. Men antallet som er innlagt på intensivavdeling, gikk ned for andre dag på rad.

Å få oversikt over de riktige tallene er imidlertid utfordrende. I noen land medregnes kun de som dør på sykehus etter å ha testet positivt for viruset, mens andre land også regner med dødsfall på sykehjem.

Ekstreme tiltak for å stanse viruset er innført i mange land, og begrensningene i hardt rammede Italia ble langfredag forlenget til 3. mai.

På en pressekonferanse samme dag sa president Donald Trump at vurderingen av når de amerikanske tiltakene kan oppheves, vil bli den største avgjørelsen han noen gang har tatt.

– Jeg vil bli nødt til å ta en beslutning. Og jeg håper ved Gud at det blir den rette beslutningen, sa Trump.

Tross de dystre tallene er det også noen lyspunkter i utviklingen. Antall nye dødsfall i Italia er lavere enn torsdag, og i New York er det for første gang registrert en nedgang i tallet på koronasmittede som er innlagt på intensivavdeling.

Både nettstedet Worldometer og det amerikanske universitetet Johns Hopkins meldte fredag at antall koronadødsfall i verden har passert 100.000.

(©NTB)

Flere nyheter: