Menu
Fraktskipet Duncan Island har lagt til kai ved Kalundborg vest på Sjælland etter å ha blitt bordet av dansk politi i forbindelse med en stor narkoaksjon. Alle de 24 om bord er pågrepet. Foto: Claus Bech / Ritzau scanpix / NTB scanpix

27 personer siktes for smugling av minst 100 kilo kokain til Danmark

Dansk påtalemyndighet sikter 27 personer for smugling av minst 100 kilo kokain etter en større narkoaksjon mot et skip sør i Danmark.

Av NTB | 16.02.2020 11:08:51

Kriminalitet og rettsvesen: Alle ble pågrepet enten på skipet eller på øya Langeland sørøst for Fyn lørdag. Søndag fremstilles de for varetektsfengsling.

I en pressemelding skriver politiet i København at de er svært fornøyd med at kokainet ikke nådde danske gater, og at de nå forsøker å finne ut hvem som forgjeves venter på leveransene.

Politiet aksjonerte idet kokainet ble kastet ut fra konteinerskipet Duncan Island på østkysten av Langeland.

De tre personene, hvorav en var fra Russland og to fra Latvia, ble pågrepet før de rakk å kjøre av gårde.

Senere ble skipet bordet av politiet sør for øya Falster, som ligger øst for Langeland, og seilt nordover til Kalundborg på Sjælland. Alle de 24 om bord ble pågrepet. De kommer fra Filippinene, Russland, Latvia, Ecuador, Polen, Ukraina og India.

Ifølge siktelsen er flere mistenkte personer på frifot.

To representanter for skipsrederiet som eier fartøyet, har også møtt fram for å følge saken.

Politiinspektør Dannie Rise framholder at kokainet har en gateverdi på mange millioner kroner.

Tre personer tok imot stoffet i en mindre båt som ble brukt til å frakte det til havnen i Spodsbjerg på Langeland. Her ble kokainet pakket inn i bagasjerommet på en bil. Ifølge politiet skulle det kjøres videre til København og andre steder i Skandinavia.

De 15 første som blir framstilt for varetektsfengsling søndag, nekter seg alle skyldige, men de vil gjerne forklare seg.

(©NTB)

Flere nyheter: