Menu
Flere store boligblokker ble bombet av Israel sør i Beirut fredag kveld. Ifølge den israelske hæren lå Hizbollahs militære hovedkvarter under den ene boligblokken. Foto: AP / NTB

Israelske medier: Hizbollah-sjef Hassan Nasrallah var mål for angrepene i Beirut

Flere israelske medier melder at det var Hizbollah-bevegelsens øverste leder Hassan Nasrallah som var målet for angrepene mot det sørlige Beirut fredag.

Av NTB | 27.09.2024 18:41:13

Politikk: Påstandene er ikke bekreftet fra offisielt hold. Ifølge den israelske hærens talsmann Daniel Hagari var det Hizbollahs militære hovedkvarter som var mål for angrepet. Det lå angivelig skjult under en boligblokk i Dahieh-nabolaget sør i Beirut.

Israelsk TV og avisa Haaretz melder imidlertid at det var Hizbollahs øverste leder Hassan Nasrallah som var mål for angrepet. Det oppgis ingen navngitte kilder for opplysningen.

Det samme melder journalisten Barak Raviv i nettavisa Axios, som også viser til en ikke navngitt israelsk kilde.

Ifølge Haaretz overlevde imidlertid Nasrallah angrepet.

Den israelske hæren undersøker nå om Hassan Nasrallah befant seg i hovedkvarteret som ble angrepet, skriver nettavisa Times of Israel.

En ikke navngitt iransk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået Reuters etter angrepet at de undersøker «statusen» til Nasraellah.

Nasrallah har ikke vært sett offentlig på mange år, men holder jevnlige taler via video.

Flere nyheter: