Menu
Satellittbilder viser flere kraner som tilsynelatende heiser opp en ubåt som ligger helt eller delvis under vann. Amerikanske tjenestepersoner mener en kinesisk ubåt sank mellom mai og juli. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB

USA: Kinesisk atomubåt under bygging sank

En kinesisk atomubåt som var under bygging, sank trolig mellom mai og juli, sier amerikanske tjenestepersoner. De mener Kina forsøker å skjule hendelsen.

Av NTB | 27.09.2024 12:41:24

Politikk: De amerikanske tjenestepersonene henviser til satellittbilder som viser kraner som løfter ubåten opp av vannet i Yangtze-elven ved et verft nær Wuhan.

Ubåten var den første i den nye Zhou-klassen, en ny og moderne type Kina nylig startet produksjon av. En talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet sier at de ikke er kjent med saken og dermed ikke kan uttale seg.

Dagens status på ubåten er foreløpig ukjent.

Satellittbilder viste 15. juni at ubåten tilsynelatende lå helt eller delvis under vann med en rekke kraner over den. Bilder fra 25. august viser på ny en ubåt på samme sted, men det er uklart om det er samme ubåt.

Kina har de siste årene rustet opp og modernisert flåten, noe som skjer samtidig med at Beijing står stadig hardere på sine krav i Sør-Kinahavet. USA har gjentatte ganger uttrykt bekymring for Kinas opprustning, og har kalt den en av fremtidens større sikkerhetsutfordringer.

(©NTB)

Flere nyheter: