Menu
Stevie Nicks er kjent fra Fleetwood Mac, og er nå aktuell med en kampsang for abortrettighetene i USA kalt «The Lighthouse». Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB

Stevie Nicks kaster seg inn i USAs valgkamp med låt om abort

Stevie Nicks, kjent fra Fleetwood Mac, kaster seg inn i kampen for å gjeninnføre abortrettighetene i USA med låten «The Lighthouse».

Av NTB | 27.09.2024 12:41:17

Kultur og underholdning: Nicks skrev rockesangen i kjølvannet av at USAs høyesterett i juni 2022 tilsidesatte 1973-kjennelsen «Roe v. Wade», som fjernet amerikanske kvinners rett til fri abort.

– Over natten sa folk: «Hva kan vi gjøre med dette?». For meg besto det i å skrive en sang.

Det tok tid, fordi Stevie Nicks var ute på turné. Men en morgen så hun nyhetene på TV og et nyhetsanker forklarte hva kjennelsen innebar.

– Det føltes som hun snakket rett til meg. Jeg skrev sangene neste morgen og spilte den inn kvelden etter, sier hun til The Guardian.

– Siden har jeg ofte sagt til meg selv. «Dette er kanskje det viktigste du noensinne gjør», uttaler Nicks. Som i teksten til «The Lighthouse» synger om å lære kvinnene å kjempe, og om hvordan dette har skjedd før – og at man ikke må la det skje igjen.

Med seg på gitar og bass har Stevie Nicks artistkollega Sheryl Crow. Sangen slippes midt i en USA-valgkamp der abort har vært et sentralt tema.

(©NTB)

Flere nyheter: